FORA - valtameripurjehdusta kaikille

FORA järjestää jäsenilleen kalenterin mukaiset harjoitukset, siirtopurjehdukset ja kilpailut Class40 valtameriveneiden sarjassa Atlantin vesillä ja Suomessa. Suomessa harjoituksia purjehditaan myös ONE40 veneellä ja kiinnostuksen mukaan FORAn Mini Transatilla.
Lisätietoja jäsenyydestä VERKKOKAUPASSA.

FORAn tapahtumia ja kuvia päivitetään FACEBOOK:iin: Class40 Racing Finland

FORAn tavoitteisiin kuuluu suomalaisten kouluttaminen valtameripurjehdukseen. Yhdistys luo alustan, jolla suomalaiset voivat osallistua upeisiin Class40- ja valtamerikilpailuihin maailman vesillä. Suurin osa Class40-luokan kilpailuista tapahtuu Ranskan ja Englannin vesillä.

Veneen kotipaikkana toimii vuonna 2022 Port Chantereyne Cherbourg Ranska. FORA on mukana Cherbourg Entrainement Class40 valmennusryhmässä.

Jäseneksi voi hakeutua ottamalla yhteyttä OTA YHTEYTTÄ LOMAKKEELLA tai soittamalla.

Class40-veneet muodostavat maailman suosituimman valtameripurjehdusluokan. Loppuvuodesta 2014 purjehditussa Route of the Rhum -Atlantin ylityskilpailussa saavutettiin kunnioitettava 43 veneen luokka.

Vuodesta 2014 lähtien ensimmäisen generaation veneet purjehtivat luokan sisällä omana VINTAGE-luokkanaan. Luokkaan kuuluu 68 venettä.

FORAn ja Ari Känsäkosken Class40-projektin tavoitteena on VINTAGE-luokan palkintosijat sarjan kilpailuissa ja Class40 mestaruussarjassa. FORA on Class40 Vintage luokan 2017 maailman- ja Euroopan mestari sekä 2022 Euroopan mestari.

Kilpailut jakautuvat yksin- ja kaksinpurjehduskipailuihin sekä täydellä miehistöllä ajettaviin kilpailuihin. Miehistöllä ajettaviin kilpailuihin on mukaan mahdollisuus päästä kenellä vain.

Ari Känsäkosken päätavoite on Global Solo Challenge yksinpurjehduskilpailu maapallon ympäri pysähtymättä vuonna 2023. Kisan aikana tavoitteena on myös tehdä uusi maapallonkierron yksinpurjehduksen maailmanennätys 40ft kokoluokassa. Purjehdus tehdään pysähtymättä ja se kestää noin 130 vuorokautta. Lisätietoja ZEROchallenge sivulla.

Yritystapahtumista löytyy tietoa VERKKOKAUPASSA ja TAPAHTUMAT sivulla.

Lataa tästä tapahtumien ja yhteistyön ESITE.