Ilmastonmuutoksen torjunta on nykymaailman suurin haaste. Kasvihuonekaasujen pitoisuudet ilmakehässä on saatava laskevalle käyrälle lähivuosina. ZEROCO2challenge - osoittaa, että hiilivapaa ja EKOtehokas toiminta on mahdollista kaikilla elämän osa-alueilla.

Vuonna 2023-2024 Ari Känsäkoski purjehtii Global Solo Challenge yksinpurjehduskilpailun pysähtymättä maapallon ympäri. Matkan tavoitteena on myös rikkoa 40 jalkaisten yksinpurjehdusennätys maailman ympäri. Noin 120 vuorokautta kestävä yhtämittainen purjehdus päiväntasaajan pohjoispuolelta Etelämantereen ympäri suoritetaan täysin hiilivapaasti.

Merien muoviongelma on noussut yhdeksi suurimmista ympäristöongelmista. ZEROplastic-haasteessa tiedotetaan ongelmasta ja osoitetaan, kuinka kaikki voivat eliminoida muovijätteensä.

ZERObuilding ja ZEROlife kertovat hiilivapaasta arkkitehtuurista, asumisesta ja EKOtehokkaasta, maksimaalisesti kierrättävästä elämäntyylistä. Lisätietoja www.nzeb.fi

ZEROCO2challenge:n purjehdustoimintaa pyörittää Finnish Ocean Racing Association -yhdistys. Kaikki projektin kilpailut purjehditaan hiilivapaasti omaa energiantuotantoa ja biopolttoaineita hyödyntäen.

Ari Känsäkoski toimii työssään ekotehokkaan arkkitehtuurin ja tulevaisuudentutkimuksen kouluttajana ja asiantuntijana. Lisätietoja Linkedin profiilissa.

Tiedustele räätälöityjä yhteistyömahdollisuuksia yrityksille ja liity haasteeseen!

Ari Känsäkoski
Kippari
+358 (0)40 354 6914
ari.kansakoski_at_gmail.com

Petri Grönlund
Projektipäällikkö
+358 (0)40 480 7878
petri.gronlund_at_deflec.fi